31 januari 2011

Har jobbat en stund nu och nu sitter jag och äter middag, kycklinggryta med pasta. Gott! Sedan ska jag iväg till dansen för att ha jazz. Ska bli kul!

Bilder från i lördags

Hej på er! :D Slutar tidigt på måndagar, så är redan hemma!

Här är lite bilder från i lördags när alla från dansgänget förutom Carro överraskade Rebecca med sushi, presenter, godis & vin, eftersom hon fyllt 20. Älskar överraskningar! För något år sedan överraskade dansgänget mig med att de hade köpt tårta. En av dem tvingade med mig till toan när vi hade paus mellan repetionerna och när jag kom tillbaka hade de tagit fram tårta och sjöng för mig. En liten grej, men man blir sjukt glad!


Jag, Malin & Josefine i bakgrunden.


Jag


Malin, vi alla lekte av oss lite på polen, kul!


Snygg-Rebecka


Fina Josefine


Det blev ingen bild på mig på polen, men brevid, haha.

Balett & street

Ett nummer från en elevshow 2009 tror jag

Nu ska jag iväg för att ta igen den baletten jag missade när jag var i Göteborg och dansade. Sedan har jag en timmes paus då jag ska äta lunch och så blir det street efter det. Har väldigt ont i halsen och i stortån så får se hur detta går, men det borde gå bra!

Balett, examensfirande & överraskning

Emma, jag & Rebecka på Emmas tjejmiddag för några veckor sedan.
Idag har jag fart och flängt som vanligt. Men inte så farligt faktiskt. Åkte först till dansskolan för att ha balett. Sedan gjorde jag mig i ordning där för att åka till Farsta där vi firade min farbrors tjej som tagit examen. Det var riktigt trevligt. Sedan fick jag skjuts till stan där jag åkte hem till Rebecca som vi skulle överraska med sushi, kladdkaka, godis mm. Det var också riktigt trevligt och det blev en massa tjejsnack hela kvällen. Även lite dans vid hennes pole som hon har i lägenheten, hihi.

God natt

Har försökt kolla på film med familjen, men det slutade med att jag somnade i soffan och missade hela filmen. Så den får jag se någon annan gång. Nu går jag och lägger mig istället. God natt!

Om mig - dansen

God kväll!
Fick tidigare ett önskemål om att jag skulle göra ett inlägg om mig själv. Så har tidigare skrivit ett inlägg om skolan och sådant och nu kommer andra delen som handlar om dansen.

Jag började dansa när jag var 4. Då dansade jag barndans. Sedan när jag var 6 började jag med jazzfunk. Ett år senare fick jag börja i deras specialgrupp. En grupp för de som kanske satsade lite mer på dansen. Vi började tävla i formation och det gick riktigt bra, vi vann nästan jämt. Dock var jag så liten att jag inte riktigt förstod vad som hände. Jag bara dansade.
Ett uppträdande i ett centrum med Specialgruppen
Samtidigt tog jag några klasser på sidan av, ibland på samma dansskola, ibland på andra. När jag var 14 började jag att tävla i disco. Vi startade en grupp som hette Quintesence som vi tävlade med. Började även tävla i par med Rebecka och i singel strax där efter, även par i street med Malin och även här i singel. Sedan ändrades gruppen och vi bytte namn till Seven Deady Sins, då kom vi upp till A-klass, den högsta klassen. Där låg vi som bäst femma och vi tävlade både i SM och i Nordiska Mästerskapen. I par och singel kom vi upp till Starklassen.
Seven Deadly Sins på SM

Under den här tiden, när jag blev 15 började jag även i Specialen där vi tränade flera gånger i veckan, olika stilar. Musikal, jazz, balett, street, modernt, latin osv. Riktigt kul och jag utvecklades massor!
Specialen på Göta Lejon

Sen för ett år sedan, när jag var 16, skedde lite förändringar. Gruppen splittrades och många bytta dansskolor. Även jag bytte. Tävlingsgruppen splittrades och jag och min partner slutade tävla i par. Jag fortsatte tävla för min gamla dansskola i singel, men tränade annat på den nya. Där tränade jag balett två ggr i veckan, jazz två ggr i veckan och street en gång i veckan. Det har jag gjort i ett år nu och har utvecklats ännu mer, och det håller jag även på med den här terminen.
Show med den nya dansskolan

Men jag har också börjat i ett annat dans-team som tränar showjazz/latin en gång i veckan och street/commercial en gång i veckan. Ska bli riktigt kul! Redan nu repar vi för ett gig vi ska göra om två veckor.
Ett nummer som Nina koreograferat, hon är ledare för teamet jag är med i nu.
Denna termin går jag även en disco-utbildning där jag lär mig om undervisning för oliak nivåer och åldrar, musikanalyser, vad stegen heter osv. Riktigt kul! Ska examineras inom detta i vår.
Jag var coach på en disco- och streettävling

Tror att jag fått med allt nu. Puss på er!

280111

weheartit
Är hemma från skolan idag, men idag blir ingen rolig dag för det..


Massa dans

Från en elevshow i våras, Rebecca, Amanda, Savannah, jag

Hej hej. Gud vad mycket dans det kommer bli den närmaste tiden. Men det är kul. Igår var jag och behandlade min onda fot. Men fick så ont att jag fick köra hela balettklassen på helfot och på jazzen fick jag sätta mig ner efter att ha dödat tån med hopp och snurrar. Inatt och idag har jag maxdoserat med alvedon för att klara klasserna idag eftersom vi skulle repa till ett gig vi ska ha om två veckor! Men det har gått bra och det är så kul ändå! Det här blir bra. Hej då.

Disco-utbildning och jazzklass

God kväll!
Igår åkte jag direkt efter skolan för att gå på min första lektion på disco-utbildningen jag ska göra denna termin på min gamla dansskola. Det var riktigt intressant faktiskt och vi fick lära oss en massa bra. Detta kommer bli riktigt kul och i juni kommer jag examinera mig.
Efter det åkte jag till min nuvarande dansskola och satt där en stund innan och åt middag och pluggade för att sedan ha jazz. Vi snurrade en massa och körde hårt konditions-mässitt på slutet i koreografin. Riktigt kul!
Från en elevföreställning i våras, jag är längst ner till höger

Audition och streetklass

Emma, jag och Josefine i Göteborg på dansläger i somras

Igår kväll var jag och lite folk hemma hos Josefine och hade det trevligt! På morgonen väckte vi killarna med musik på högsta volym eftersom vi hade bråttom iväg på audition, så alla var tvungna att gå upp i hyffsad tid. Vi mötte även upp Emma på vägen. Vi gjorde audition till en showgrupp och alla tre kom med! Jättekul! Efter det hade jag en streetklass som jag gick på som också var kul. u är jag igång med dansen igen, ännu mer dans denna termin!

Balett och en fika

weheartit
Idag var det då andra balettklassen för terminen och det gick mycket bättre än förra gången, det gäller att komma igång lite tror jag. Dessutom är vi mycket färre folk i gruppen än förra terminen vilket gör att man får mer hjälp och mer plats vid stängerna, så det är riktigt skönt!

Efter baletten åkte jag och mötte upp Pontus för en fika. Himla trevligt och vi hann prata om både det ena och det andra innan det var dags att bege sig hem igen!

En kväll hos Ullis

Igår var ju som sagt jag med Ullis och Carro hemma hos Ullis. Där lagade vi en jättegod middag som vi även skulle haft efterrätt till, men den glömde vi bort/orkade inte. Vi kollade lite på Lets Dance faktiskt, brukar aldrig kolla på det, men det var kul! Senare mot kvällen kom Patrik, Fred, Johan och Sebbe. Vi satt och snackade och hade det trevligt! Det var skönt att inte behöva åka någonstans när man skulle hem och sova heller eftersom jag skulle sova hos Ullis. En riktigt trevlig kväll var det!
Jag och Ullis i somras

RESAN BOKAD

Är hemma en snabbis för att byta om. Jag har nämligen varit hemma hos Steffie tillsammans med 7 st andra. Vi plus 3 till har bokat resa till Grekland i sommar. Ska bli sjukt kul!
Jag i Egypten

Nu ska jag och Carro hem till Ullis för att laga en god middag och mysa, sen får vi se om vi drar vidare.
Kram på er!

190111

Efter skolan idag åkte jag direkt till stan för att äta middag innan dansen eftersom vi slutar så sent i skolan på onsdagar. Jag satte mig på Muffin Bakery och tog en jättegod hälsotallrik med kyckling och bulgur! Pluggade lite till juridikprovet vi har på fredag. Det är faktiskt riktigt skönt att sitta på ett cafe och få plugga i lugn och ro, när man verkligen behöver det.
Sedan gick jag till dansskolan där jag hade balett och jazz. Gick faktiskt inte så bra idag, tekniken sitter inte lika bra nu efter jullovet, men det ska jag försöka träna upp snabbt nu!
I logen på en show i våras, jag längst till vänster

Om mig - skolan

God kväll!
Fick en kommentar om att jag borde göra ett inlägg och berätta lite om mig själv. Vart jag bor, vart jag går i skolan och så klart om dansen. Så tänkte göra det nu! Tar det nog i två delar så att det inte blir så långt. Ett inlägg om skolan och ett om dansen.
Jag bor i Täby utanför Stockholm. Jag går mitt andra år på gymnasiet i Danderyd. Där går jag sam/juridik/ekonomi. Alltså inte en linje som har något alls med dans att göra. När jag valde inriktning var jag ett tag inne på att ta en danslinje, men samtidigt ville jag ha en bred linje som är bra om man ska söka vidare på universitet och högskola, jag har ju ändå så pass mycket dans på fritiden. Och den här linjen tycker jag verkligen är bra och intressant. Det är väldigt bra om man ska jobba eller plugga vidare inom ekonomi och juridik, samtidigt är det bra om man inte ska göra det eftersom man hela tiden lär sig saker som är bra att veta i framtiden i livet. Vi har lärt oss om bokföring, marknadsföring, lagar inom familjerätt, avtalsrätt och arvsrätt m.m. än så länge. Allt detta kommer man få nytta av i livet tror jag, så det är intressant och bra! Nu kommer de ju göra om systemet med linjerna, men min linje kommer på ett ungefär finnas kvar med lite ändringar.
Tar ett till inlägg om dansen senare, ha det bra! <3

Terminsstart på dansen

Jag & Savannah på en show i våras

Ikväll hade jag första dansklassen för den här terminen på dansskolan, eftersom jag missade baletten i lördags när jag var i Göteborg.

Vi hade en ny lärare, som vi ska ha en gång i veckan i jazz den här terminen! Och det var riktigt kul!! Hon var taggad och det blir så kul när man märker att läraren tycker att det är kul och vill få en att utvecklas. Den här terminen kommer bli riktigt bra tror jag!

Helgen i Göteborg

Hotellrummet i Göteborg, när vi skulle checka in berättade dom att vi fått ett uppgraderat rum som var lite finare, soft!
Igår kom jag då hem efter en grymt rolig helg i Göteborg. Tog tåget klockan tre från Stockholm och var framme i Göteborg halv åtta. Då checkade vi in på hotellet som ligger precis vid stationen. Bytte om och gick ut för att äta. Sedan gick vi hem för att komma i säng i hyfsad tid. Sedan var det dags att gå upp igen vid sju för att bege sig till Västra Frölunda utanför Göteborg där danslägret låg till. Så där var vi vid nio och började dansa vid tio, fram till ungefär sex. Sjukt kul! Sedan fortsatte dansandet på söndagen från åtta till ungefär ett. Så jäkla kul! Men har träningsverk i HELA kroppen nu! Efter all dans duschade vi och tog taxi till stationen, där vi hann träffa CF innan vårat tåg skulle gå. Känns som att ha haft ett litet lov nu!

Nu sitter jag på tåget med Josefine påväg ...

img_6636 (MMS)

Nu sitter jag på tåget med Josefine påväg till Göteborg och om 45 min är vi framme! Vi har myst och tittat på P.S. I love you, riktigt fin film. När vi kommer fram ska vi ut och äta, och just nu lutar det åt en grekisk restaurant! Ha en bra fredagskväll! :)


Inför helgen i Göteborg

Jag & Josefine från en dansshow december 2009
Idag efter skolan åkte jag till centrum för att fika med Josefine. Innan hon hade kommit så hann jag också köpa en mascara och en eyeliner från Body Shop. Sedan tog vi som vanligt en alldeles för lång fika, med te och semla, där vi hann snacka igenom allt mellan himmel och jord. Vi gjorde också en packlista eftersom vi måste packa till Göteborg som vi åker till imorgon! Ska bli skitkul och vi ska dansa från lördag kl 10 till söndag kl 13! Så mellan fredag och lördag sover vi på hotell och mellan lördag och söndag sover vi på dansskolan! Kuuul!

Jazz & mordern/nutida

Slutade sent i skolan idag, 15.40. Så efter det åkte jag och köpte lite i mellis och sedan åkte jag direkt för att dansa. Körde först en jazz klass med hon på videon! Det var riktig kul. Direkt efter det körde jag modern/nutida som också var riktigt kul. Kör ju inte så mycket modern dans nu, så det är kul att få rulla runt och slänga sig lite på golvet. Skulle egentligen kört afromodernt efter, men det fanns inga platser kvar så jag åkte hem istället. Kanske kan jag få lite sömn ikväll då <3

Djungelboken på Stadsteatern

Idag var det en vanlig skoldag förutom att jag är så sjukt trött! Har inte sovit ordentligt på 5 nätter nu. Men men. Efter skolan åkte i alla fall jag, Ullis & Carro till stan och satte oss på John Chris för att äta middag. Vi åt en jättegod pastarätt som var väldigt mättande! Efter det trippade vi iväg till Stadsteatern där bland annat våran klass skulle se på Djungelboken. Riktigt rolig var den faktiskt. De tog med både musik och skämt från nutiden, så det var kul. Se den!

Blandade dansklasser

Från showen i våras, jag är längst till vänster
Även fast jag var sjukt trött idag och funderade på att hoppa över det så åkte jag ändå iväg för att dansa lite. Inte så lite heller! Tog fyra klasser och dansade alltså i fyra timmar i sträck. Först körde jag hiphop/new style, dock var jag den enda som tog den klassen så det blev privatlektion :D Sedan tog jag balett, jungle fever & jungle bootylichious. Riktigt kul! Skönt att dansen kommer igång igen för denna termin!

Första skoldagen 2011

Då blev det dags för ännu en ny termin då. Igår var det inte lätt att sova efter att ha vänt på dygnet. Dessutom hände världens läskigaste grej. När jag precis somnat vaknar jag av att någon skriker ett gällande långt skrik i lägenhetshuset. Lät så sjukt läskigt! Någon ropade att någon skulle ringa polisen och nästa gång jag tittade ut var polisen där. Jag undrar vad det var som hände.. Hade i alla fall en ganska kort dag i skolan idag med bara dans, naturkunskap och idrott.

Emmas tjejmiddag

Emma & jag
Igår hade Emma sin tjejmiddag för att fira att hon fyllt 19. Riktigt trevligt var det med jättegod mat och fint anordnat! För att fortsätta fira henne skulle det bli utgång. Tyvärr så var jag & Carro de ända som inte är 18, så vi fick hitta något annat att dra till istället. Det blev att vi drog till Andreas där det var lite folk. Där var det faktiskt också riktigt kul och det var ett tag sedan jag träffade dom, så det var kul!

Ett välbehövligt bad

weheartit.com
Har nu tagit mig ett skönt bad! Hade olja i vattnet för att mjuka upp min torra hud och hade hårinpackning i håret för att fräscha upp det. Höll dock på att somna i badkaret för så trött är jag. Men skönt var det i alla fall. Nu ska jag göra mig fin inför tjejmiddagen som Emma anordnar ikväll! Tagg!

The Tourist


Igår var jag, Carro & Ullis inne i stan och såg på bio, The Tourist. Den var bra tycker jag, inte det bästa jag sett, men absolut sevärd! Efter bion åkte vi hem till Johan där vi var några stycken som umgicks hela kvällen. Riktigt trevligt! Har dock fått lite för lite sömn nu känner jag, 7 timmar på två dygn. Men det är ju lov så man måste ju passa på att ha kul också!
Jag, Carro & Ullis

Mera presenter

Aldrig har jag köpt så mycket julklappar och presenter som den här vintern. Det har varit både julklappar och födelsedagspresenter till mamma, pappa och brorsan, julklappar till Ullis & Carro, present till Elin, present till Lena, present till Rebecka och idag mötte jag upp Carro i centrum för att köpa en till present, denna gång till Emma. Det blev riktigt bra, och hon kommer nog bli glad. Även om jag är helt ruinerad efter allt detta köpande så tycker jag det är värt det, när det är till någon och som gör någon annan glad. Då kan man vara lite fattigare ett tag.
Emmas present som hon får imorgon på hennes middag

Stan med Lena & Bavi

Jag & Lena i sommras
Tog mig ut trots snökaoset ute. Åkte först förbi Ullis för att hämta min fina julklapp som jag fick av Ullis & Carro. Den blev nämligen kvar där eftersom jag inte ville släpa på den då (kan visa den sen). Efter det åkte jag in till stan för att möta Lena, även Bavi kom och joinade oss. Vi tittade runt i affärer och jag köpta mig en fin, rosa kalender jag kan ha 2011! Vi åt lite lunch också. Riktigt mysigt och det pratades mycket killar, så som det blir när man är med tjejkompisar, mys!

Grattis mamma

Nu på morgonen har familjen varit uppe och sjungit för världens mamma som fyller år idag! Mysigt! Av mig och brorsan fick hon en pulsklocka som hon önskat sig. Ikväll fortsätter firandet med middag.
Brorsan & mamma

Igång igen

Nu gör jag ett nytt försök med bloggandet. Önska mig lycka till!

RSS 2.0